Suvikõrvitsa aeg! 

Eelmisel aastal käisin koos õega täditütrel külas ja ta valmistas suvikõrvitsa pirukat. Ma olin juba lõhna peale hullumas! Tegin kohe kodus ise ka, sest siis ei pidanud viisakaks jääma ja sõin ikka rohkem kui ühe-kaks tükki 😀 
Kui laiskvorst olla (nagu mina) ja taigen endaga poest koju kaasa tuua on valmistamise eriti lihtne.
Vaja on: 
Pärmi lehttaigen
Toorjuust
Küüslauk
Suvikõrvits
Oliivõli 
Sool+pipar
Meelepärane riivjuust (näiteks parmesan, sel korral oli mul kapis olemas Eesti juustu riivjuust ja kasutasin hoopis seda)
Valmista nii: koori suvikõrvits ja viiluta õhukesteks viiludeks, pane kaussi koos pressitud küüslaugu ja oliivõliga ning sega hoolega läbi. Rulli taigen, aseta plaadile ning määri sellele toorjuust. Aseta suvikõrvitsa viilud taignale ja pista 25minutiks 200kraadi juurde ahju (valmidust näed ka taigna äärte krõbeduse järgi). Siis pane peale riivjuust ning selle sulamiseni uuesti ahju….


Head isu! 

Paid!

Maiken

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*