Kevadine ärataja: karulauk

Pesto:

Suur pihutäis karulaugu lehti, mina lõikan varred ära.

100ml oliivõli ( mida kvaliteetsem, seda parem)
50g riivitud valio forte juustu ( odavamat, see jääb kreemisem)
50g röstitud indiapähkelid
Sidruni või laimi mahla (poole vilja mahl värskelt)
Lisan soola ja pipart maitse järgi kõige lõpus
Panen kõik kokku ja saumiksriga vuristan niikaua kui on kreemikas siidine määre 🙂
Minu alusallikas on siitnurgastjasealtnurgast.blogspot.com blogi, kuid paljud asjad loksuvad mitmekordsel tegemisel käejärgi natuke teistsuguseks.
Pilti teen siis kui jälle pesto tegemiseks läheb, niikaua on vähemalt retsept talletatud 😊
Pirukas ka muidugi:

1. Kodujuust + sool + pipar

2. Lisa munad

3. Lisa hakitud karulauk
4. Sega hoolega ja vala vormi mille põhja on voolitud taigen:

Ahjus oli pirukas 40 min 180 kraadi juures. See aeg võib ka varieeruda, olenevalt ahjust, peaasi on et piruka kate enam ei voolaks!

Ma nii ootan selle aastast hooaega!!!
GG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*